Aktuellt från styrelsen

Aktuella noteringar från styrelsen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tvättmaskinerna är nu reparerade

Både handtaget på torktumlaren och de båda tvättmaskinerna ä'r nu reparerade

Containern är nu borta 

Vi har som service att tillhandahålla en container två ggr pr år. Den är värdefull, men tyvärr så missbrukas den av medlemmar som kastar plastsäckar i den. Detta innebär att vi får böter vilket kostar och är helt onödigt. 

OBS! Endast växter får finnas i containern!

Parkeringsplatserna

Just nu finns inga lediga platser men vi försöker göra en ny fördelning på alla platser så att varje hus är garanterad en fast plats. Förmodligen kommer vi också att behöva anlägga fler. Till detta återkommer. Alla kommer att få yttra sig

2021-02-10

Äntligen har vi kunnat avsluta arbetet med att renovera värmeanläggningenI snart två år


har vi jobbat med att justera och byta ut gamla delar av vår gemensamma anläggning för värme. I dag den 9 februari slutförde ABRI de sista justeringarna. Vi har installerat en ny pump i pannrummet, nya ventiler och nya termostater på alla element i alla hus i hela föreningen samt även en del kranar i matarledningarna. Det har varit ett stort jobb som har varit besvärligt för många men alla har ställt upp och samarbetat. Tack alla!


Trottoaren på Mellomgårdsgatan

ovanför husen 135-145 är vårt stora bekymmer. Vi kan inte skotta där då inga maskiner kan arbeta mellan staketen och de bilar som står parkerade där. Vem som är skyldig att sköta detta är oklart så vi avråder alla från att använda den. P-förbudet som vi satte upp var vi tvungna att ta bort. Men vi släpper inte frågan utan arbetar vidare med den, samtalen med Borås Stad fortsätter.


Elbilsladdning

kommer vi att försöka ordna. Men många frågor måste lösas först så vi återkommer om detta. Styrelsen arbetar med denna mycket viktiga fråga. Förhoppningsvis kommer vi att fatta beslut om hur vi löser detta på årsmötet.


Nya grannar
har vi fått i en del hus. Hälsa dom välkomna, de behöver det!Styrelsen

Nya grannar 

- Pauline Lundquist, Mellomgårdsgatan 117,

- Reza Ahmidi, Mellomgårdsgatan 149
- Azimi Behroos, Mellomgårdsgatan 161

- Urban Karlsson, Mellomgårdsgatan 165


Fiber 
Grävmaskinerna som håller på i vårt område fixar fiberkabel till dem som är på tårna och vill vara säkra på att internet fungerar även i framtiden.

Avloppet


Vi har ett gemensamt avlopp för alla husen. Från våra respektive hus går avloppsledningen till en stamledning som är gemensam. Den första delen svarar respektive husägare för, stamledningen är föreningens ansvar.


Någonstans kärvar det och vattnet i diskhon vill inte rinna ned som det skall. 


Vi är några som har anlitat LBC i Borås för att rensa i avloppet men de rensar bara fram till stamledningen. Har ni avrinningsproblem i ert hus skall i första hand det egna avloppet rensas. Några skarpa medel som soda eller liknande får inte användas då det kan skada rören. Kostnaden för detta betalas av respektive husägare.


2018-04-11

 

Motion ang vattentemperaturen i vissa fastigheter antagen på årsmötet den 11 april

 

 

Vid årsmötet den 11 april 2018 bifölls en motion från flera husägare ang. klagan på varmvattentemperaturen.

 

En VVS-konsult kommer därför att närmaste tiden undersöka systemet för varmvatten på de fastigheter som har problem med detta.

 

Det är viktigt att vi så snart som möjligt får veta om flera har problem med varmvatten. Detta kan du kolla genom att placera en stektermometer i ett glas eller mugg och öppna varmvattenkranen för fullt.

 

Temperaturen ska komma upp i 50 ° efter en kort stund med fullt öppen kran. Gör det inte det så meddela styrelsen via e-post eller telefon snarast.

 

Länk till e-brev finns på kontaktsidan.