Telefon-TV-Data

Telefon - TV - Radio -  Data - Fiber - Telefon - TV - Radio -  Data - Telefon - TV - Radio -  Data

Ett säkert sätt att kunna se alla kanaler är att ha egen fiber installerad via Borås Öppna Stadsnät. Kontakta Splitvision tel. 033-357240 

Att jämföra Tele2:s kabel med fiber är som att jämföra grusväg med motorväg. Fiber ger dej obegränsad hastighet medan kabel är begränsad. Skall Du jobba hemifrån eller använda datorn till att streama film eller spel ser du skillnaden. Det går dubbelt så fort med fiber

Tele2 har uppadterat sin utrustning


Tele2 har gått igenom den befintliga anläggningen för Tv och datorkommunikation. Då utrustningen varit gammal så har de bytt ut de komponenter som varit dålig funktion på.

Om det fortfarande inte fungerar normalt kan du behöva starta om TV:n. Bryt strömmen och starta om igen.

Rapport från en fiberinstallation


Nu har jag installerat fiber för bådet datorn ovh TV:n. Den första reaktionen man gör är att det har blivi en väldigt mycket bättre bild.  Att det skulle bli så stor skillnad trodde jag inte. Men en kedja är inte starkare än sin svagaste länk och den svagvaste länken är Tele2:s kabel från pannrummet till våra TV-apparater. Den blir inte bättre hur mycket man än försöker justera på TV:n. Kabeln är gammal. Och så fick jag fler kanaler vilket ju alltid är trevligt. / Sten Andersson hus 111

Därför skall du ha fiber: 


  * Husets värde stiger

  * Stabil och garanterad uppkoppling oavsett väder

  * Du väljer själv din Internetleverantör

  * Vid egen anslutning senare kommer priset att vara c:a 32000


Enligt Splitvision som har kabeln nedgrävd vid din brevlåda finns det stor möjlighet att pressa priset väsentligt om flera ansluter sig samtidigt.


  * Kontakta banken och lägg in kostnaden i huslånet. Det har visat sig att de som har lån på mindre än halva husvärdet inte behöver amortera på ett nytt lån utan behöver endast betala ränta. Även pensionärer kan låna.

Så här skriver Bredband.se


Kan 5G ersätta fiber?

Nej, 5G kan inte ersätta fiber. Men här är det viktigt att hålla isär begreppen. Fiber är en fast bredbandslösning, medan 5G är en nätverksteknik som används för mobila tjänster som mobilabonnemang och mobilt bredband. Det är alltså lite orättvist att jämföra dessa två eftersom de är två helt olika tekniker.

5G som nu rullas ut över hela Sverige kommer ge  större nätkapacitet, högre hastigheter och kortare svarstider, men det är jämfört med tidigare nätverksgenerationer som 3G och 4G. Fiber är i dagsläget det absolut snabbaste och mest stabila kommunikationssättet, där optiska fiberkablar överför data med ljusets hastighet. I 4G- och 5G-näten sker kommunikationen via radiovågor i luften.

Är fiber snabbare än 5G?

Nej, inte om man ser till de teoretiska maxhastigheterna. Fiber har en teoretisk maxhastighet på 10 000 Mbit/s, medan 5G har en teoretisk maxhastighet på 10 Gbit/s. 


Den 5G som finns i dag har ännu inte nått sin fulla kapacitet och kan således inte heller erbjuda de riktigt höga 5G-hastigheterna. Dessutom ska man komma ihåg att trådlös kommunikation är betydligt mer känslig för störningar. Yttre faktorer som väder, vind och hinder som tjocka väggar kan sänka hastigheterna rejält.

Här jämför du priser och utbud för ditt bredband

Klicka på länken nedan så får du upp en lång lista på olika bredbandsval.
På vissa erbjudanden ingår inte en router. Kostnad c:a 1000 kr.